Djetinjstvo i školovanje

Iskreno, do svoje 34-te godine imao sam potpuno drugačiju viziju mojeg života, moje ambicije bile su u potpunosti usmjerene u područja podmorskih tehnologija (profesionalna dubinsko saturaciona ronjenja, spasilačka služba, podmornice, specijalni podmorski radovi, ..... istraživanje podmorja ...). Nisam tada niti pomišljao niti sanjao bilo kakvu mogućnost da jednog dana postanem bioenergoterapeut i iscjelitelj, izumitelj biogeneratora "Atlanta", da s tim izuzetnim uređajem najprije izliječim sebe i da zatim taj uređaj i druge uređaje koji koriste principe kvantne fizike ponudim svima drugim ljudima koji žele živjeti zdravo, postanem iscjelitelj, otkrijem i razvijem originalnu dijagnostičko-terapijsko-iscjeliteljsku metodu "Medicinska radiestezija", te ostvarim i tri doktorata iz  alternativne medicine.

Rođen sam 13.11.1950. (ponedjeljak popodne). U ranom djetinjstvu i mladosti, od mojeg rođenja pa sve do navršetka 16-te godine života bio sam vrlo boležljivo dijete i liječnici su brojnim injekcijama, kapsulama i tabletama spašavali moje "iz nepoznatih razloga vrlo krhko i osjetljivo zdravlje, neobjašnjivo slabu krvnu sliku, neobjašnjive dišne i druge probleme".

Moji baka i djeda (roditelji su bili zaposleni i tijekom dana odsutni iz kuće), u čijoj kući sam odrastao (moja rodna kuća) intenzivno su se bavili  povrtlarstvom, uzgajali vrlo zdravo, danas bi to bilo ekološko povrće, koje su prodavali na bjelovarskoj tržnici. Imali su ogroman vrt u kojem je sve bilo vrlo zdravo, zemlja se obrađivala ručno, lopatom i motikom, obavezno gnojila stajskim, a ne umjetnim gnojivom, uzgajali su i zdrave domaće životinje (svinje i piliće) koje su bile hranjene vrlo zdravom hranom (svinje su hranjene sušenim koprivama, kuhanim krumpirom, kukuruzom, otpacima od biljaka uzgojenih u vrtu, pilići mljevenim kukuruzom i svježom travom, a ne koncentriranim smjesama kao danas) i neobjašnjivo im je bilo zašto se ja kada sam duže vrijeme u kući vrlo brzo razbolim, a kada odlazim na izlete, na more, u planine s roditeljima koji su bili planinari, vrlo brzo oporavim. Nisu nikad niti mogli zamisliti, niti im je ikad itko rekao da bi uzrok mojih zdravstvenih problema mogle biti podzemne vode ili neki geomagnetski čvor, o tome nikad nisu ništa niti čuli niti pročitali, čak niti liječnici, koji su me liječili nisu im o tome ništa kazali, možda i sami nisu znali ništa o tome.

Kako sam odrastao i krenuo, najprije u osnovnu, a potom u gimnaziju, tako sam se "intuitivno"počeo baviti i raznim slobodnim aktivnostima - hobijima (rezbarenje, aeromodelarstvo, brodomodelarstvo, sportski ribolov, fotoamaterizam, igranje "malog nogometa" na proplancima između drveća i vožnja bicikla po neravnim travnatim i zemljanim stazama u obližnjoj šumi "Borik" ...., planinarenje sa roditeljima po hrvatskim, bosanskim i slovenskim planinama, .... učio sam i svirao harmoniku u harmonikaškom orkestru bjelovarskog hrvatskog obrtničko radničkog kulturno umjetničkog društva "Golub" - dirigent Anton Vidović, nedjeljom sam bio ministrant na misi u župnoj crkvi Sv. Terezije Avilske ....), te sam osim vremena obavezno provedenog u školi, sve preostalo vrijeme poslije "brzog pisanja domaćih zadaća", provodio izvan kuće, u prirodi, u šumi "Borik" ili na brojnim slobodnim aktivnostima.

Harmonikaški orkestar hrvatskog obrtničko radničkog kulturno umjetničkog društva "Golub", 1962. godine.

Koncert harmonikaškog orkestra hrvatskog obrtničko radničkog kulturno umjetničkog društva "Golub", 1964. godine

I dan danas povremeno sviram unikatnu harmoniku, posebno dizajniranu prema mojim željama (radiestezijski).

 

Sveta krizma, 1959. godine.

 

U djetinjstvu s planinarima na izvoru Save, 1965. godine.

Neki od brojnih sportsko-ribolovnih ulova u ranoj mladosti, 1966. godine

Makete brodova izrađene rezbarenjem.

Maketa galije izrađene rezbarenjem.

Kada smo se između moje 17-te i 18-te godini preselili u drugu kuću, moje zdravlje se je "iz nepoznatih razloga samo od sebe oporavilo". U 17-toj godini života otkrio sam svoje radiestezijske sposobnosti, počeo učiti radiesteziju, onoliko koliko sam mogao doći do literature, najviše sam sam spoznavao pozitivna i negativna mjesta koristeći ručno izrađen visak i knjigu Rudolfa Žihera "Rašlje vilinske - na granici nauke i metafizike", koju sam bio dobio kao rođendanski poklon za 16-ti rođendan.

Tijekom useljenja u drugu kuću najprije sam detaljno pregledao sve prostorije i odabrao u sobi neutralno, zdravo mjesto na kojem je potom postavljen moj krevet. Također sam i roditeljima i bratu odredio najbolja mjesta na kojima su potom postavljeni i njihovi kreveti.

Nakon toga sam u rodnoj kući pregledao mjesto na kojem sam 16 godina spavao, bilo je izrazito negativno, ali u tom trenutku još nisam bio dovoljno ovladao radiestezijskim znanjima i nisam mogao precizno odrediti kojima sve štetnim energijama sam bio izložen 16 godina na tom mjestu spavanja.

Tek mnogo godina kasnije, nakon što sam vrlo detaljno ovladao radiestezijskim umijećima, 1980-te godine, u posjeti "kući mojeg djetinjstva", u kojoj sam 16 godina bio "učestalo neobjašnjivo bolestan", izmjerio sam uzroke mojih višegodišnjih bolesti: vrlo jaka štetna zračenja ukupno 4 podzemna vodena toka u kombinaciji sa Hartmannovim i Curry-evim čvorom na mjestu mojeg dječjeg kreveta. "Tajna" svih mojih bolesti u djetinjstvu konačno je bila razotkrivena.

Moj ručno izrađen model Teslinog transformatora iz 1967. godine i dan danas je funkcionalan, a tijekom učenja radiestezije mnogo mi je pomogao u spoznajama i istraživanjima tehničkih zračenja.

 

Istovremeno sa spoznajom mojih neobičnih sposobnosti "šestog čula" vježbanjem i učenjem radiestezije, u 17-toj godini izradio sam model funkcionalnog Teslinog visokofrekventnog transformatora i "igrajući se visokofrekventnim strujama" izvodio razne eksperimente. Također, u 17-toj godini počeo sam se baviti astronomijom, ručno, brušenjem i poliranjem leća, izradio sam dovoljno moćan teleskop kojim sam vrlo lijepo mogao vidjeti Mjesečeve kratere, a često sam do "u sitne sate, do svitanja" pretraživao noćno nebo gledajući odsjaj Venere, Marsa i drugih planeta koje sam mogao "dohvatiti" objektivom teleskopa.

Također, počeo sam se, zajedno sa 4 godine mlađim bratom, sve do odlaska na daljnje školovanje, baviti raketnim modelarstvom i radio-tehnikom. Zajedno smo skupljali sekundarne sirovine (otpadni papir, otpadne limove) i to kompenzirali u bjelovarskom poduzeću "Sirovina" za žice i transformatorske limove, odnosno za zarađeni novac kupovali u Zagrebu u specijalnoj modelarskoj trgovini raketne motore i elektronske komponente potrebne za radio amaterizam.

Ručno sam izrezao jezgru induktora, ručno sam namotao tisuće i tisuće namotaja tanke žice, sve dobro izolirao i doživio nezaboravan trenutak puštanja modela Teslinog transformatora u rad, približavanjem prsta visokofrekventna električna iskra visokog napona skočila je na moj prst. Kada sam, eksperimentirajući, drugom rukom dodirivao razne predmete brojne male iskre skakale su iz prstiju na te predmete.

Čaroban doživljaj kao u nekom SF filmu. I dan danas je taj transformator aktivan, a za neke moje radiestezijske pokuse kasnije sam koristio profesionalno izrađen Teslin transformator kojim sam ispitivao sposobnosti biogeneratora Atlanta u neutralizaciji raznih elektromagnetskih polja.

Mlađi brat i ja zajedno smo izradili vrlo mnogo modela raketa i raketoplana, svi modeli bili su opremljeni padobranom i svi su bili besprijekorno precizno izrađeni, tako da su nakon lansiranja pravocrtno letjeli put neba, a nakon prestanka rada raketnog (raketnih) motora otvarao se je padobran i trup rakete se je sigurno neoštećen spuštao na zemlju i bio ponovno spreman za lansiranje. SW radio stanicom koju smo napravili zabavljali smo djevojke u susjedstvu puštajući im medodije "po željama".

Tijekom odbrane mature u zadaći iz hrvatskog jezika, na temu "Što želim postati" napisao sam da želim biti kapetan broda i to vrlo lijepo opisao. Maturu sam položio sa odličnom ocjenom, a moji profesori bili su iznenađeni mojim životnim izborom jer su očekivali da ću ja kao odličan učenik, posebno iz fizike, kemije, matematike, biologije, elektrotehnike poslije završene gimnazije otići na jedan od tih ili srodnih fakulteta. Župnik, čiji sam ministrant bio na mnogim misama i zajedno s njim godinama učestvovao u posvećivanju domaćinstava poslije Božića, preporučivao mi je da idem na studij za svećenika.

Moji roditelji željeli su da studiram ili medicinu ili stomatologiju, ali ja sam se (potajno) prijavio na natječaj za mornaričko tehničku vojnu akademiju u Puli, prošao sve sistematske, ostale potrebne preglede i razna testiranja, te bio primljen na školovanje u toj akademiji koju sam, nakon četverogodišnjeg poprilično iscrpljujućeg školovanja, završio 1973. godine kao "najbolji u klasi", a istovremeno sam u te četiri godine završio i I stupanj brodostrojarskog fakulteta u Rijeci. Moj četiri godine mlađi brat, iniciran mojim eksperimentima sa Teslinim transformatorom, poslije završene Osnovne škole upisao se je u srednju školu za telekomunikacije u Zagrebu koju je uspješno završio, također, 1973 godine.

Promocija XXI klase kadeta MTA Pula u mornaričko tehničke časnike u Splitu 1973. godine. Četverogodišnje školovanje je bilo izuzetno iscrpljujuće. Školovanje je započelo 40 kadeta, sve izabrani vrlo dobri i odlični učenici srednjih škola, a akademiju je završilo samo 10 časnika. Tijekom istovremenog školovanja po "vojnom programu" akademije i po "fakultetskom programu" brodostrojarskog fakulteta Rijeka, svaki kadet-student položio je ukupno 64 ispita, izradio 2 konstrukcijska programa i diplomski rad na fakultetu, a istovremeno učestvovao i na brojnim vojnim aktivnostima: ... noćne uzbune uoči ispita, logorovanja, taktička i operativna vojna obuka, redovna i svečana postrojavanja, "dan tehnike", počasna postrojavanja od Pule do aerodroma tijekom dočeka i ispraćaja stranih državnika, krstarenja po Jadranu školskim brodovima "Jadran " i "Galeb"....

 

 

Promocija u inženjera strojarstva na Tehničkom fakultetu Rijeka, 1973. godine.

Odmah iste 1973. godine upućen sam na daljnje školovanje na II stupanj Tehničkog fakulteta Rijeka kojeg sam završio sa odličnim uspjehom 1977. godine kao jedan od 10 najboljih studenata u 10 godina postojanja tog fakulteta (srednja ocjena studija 4,85; diplomski rad odlična ocjena).

 Prof. Darko Maltar, dipl. ing.,

Dr radiestezije, energetske i duhovne medicine,

autor metode "Medicinska radiestezija",

izumitelj biogeneratora "Atlanta",

pričuvni mornarički pukovnik.

Pin It